N-VA Ieper verbaasd na de communicatie rond de heraanleg van de Leet.

Op 22 februari 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit & Openbare Werken

Gisteren stapte schepen van stadsontwikkeling Dominique Dehaene naar de media met zijn plannen rond de heraanleg van de Leet. Vreemd om dergelijke verregaande beslissingen van de gemeente te moeten vernemen in de pers als je zelf in de meerderheid zit.

De heraanleg van de Leet is een uitgelezen kans om onze stad mooier en aangenamer  te maken op lange termijn. De keuzes die nu gemaakt worden moeten dus goed doordacht worden. Binnen onze partij leeft het debat dan ook volop om een maximum resultaat te halen. Onze kartelpartner is overigens dezelfde mening toegedaan. Groot was dan ook onze verbazing toen we Dominique Dehaene zijn plannen uit de doeken zagen doen.

Als we hem mogen geloven  is alles al in kannen en kruiken, op enkele details na, en kunnen de werken al over 2 jaar beginnen.
Nochtans waren we niet op één lijn zowel qua beslissing als qua de timing. Het weghalen van 25% van de parkeerplaatsen zonder valabel alternatief én het aangezicht van de stad ingrijpend veranderen lijkt ons iets wat de toets van de kiezer moet doorstaan.

In dat kader moeten we ook kijken naar het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS), dat ook nog niet afgeklopt werd omdat beide partijen nog lang niet alles beslist hadden. Het kan dan ook niet dat de schepen zomaar de vlucht vooruit neemt.

De haan mag dan misschien al kraaien, maar wat ons betreft blijft het vliegtuig nog even aan de grond.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is