Ieperse laatstejaars starten hun 50-dagenviering met een ontbijt van Stad Ieper

Op 7 mei 2021, over deze onderwerpen: Jeugd en onderwijs

Vandaag vieren de laatstejaars in Ieper het einde van hun schoolcarrière. Door corona is de aftelklok verplaatst van 100-dagen naar 50-dagen. Dit jaar ziet alles er uiteraard anders uit. De leerlingen kunnen zich na schooltijd per 10 amuseren en zo van zich laten horen. Deze ochtend bezorgde de Jeugddienst van Stad Ieper alle laatstejaars in de Ieperse scholen een ontbijtpakket!

Voor de programmatie overdag en ’s avonds zijn de scholen verantwoordelijk. Daarvoor organiseren ze  extra-murosactiviteiten, aangezien evenementen nog niet mogen. Sommigen gaan op bubbeldropping, anderen leven zich uit in een escaperoom. Gezien de situatie besliste de meerderheid van de scholen dat er geen gemeenschappelijk programma kon plaatsvinden. Om de jongeren toch een extraatje aan te bieden, stelde Stad Ieper budget ter beschikking van de scholen. Zo kunnen ze er toch een memorabele dag van maken!

"We voorzien de scholen met een ontbijt en extra budget. Met een goedgevulde maag kunnen ze aan een dag met toffe activiteiten beginnen. Zo kunnen de 50-dagen dit jaar toch feestelijk verlopen."

"Er gold een uitgaansverbod tot 5 uur deze ochtend. Het eerste deel van de 50-dagenviering in Ieper vandaag is alvast relatief rustig verlopen. De samenscholingen op de Grote Markt waren nauwelijks groter dan de gebruikelijke ochtendspits, het was iets luidruchtiger dan andere ochtenden. Onze politiediensten gaven de nodige milde waarschuwingen. Het toezicht verliep met begrip van beide kanten", aldus politie Arro Ieper.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is