Dimitry Soenen

Schepen & vertegenwoordiger bij N-VA Arrondissement Ieper

Dimitry Soenen is 37 jaar, woont in Zillebeke samen met Kelly Merten en is de trotse papa van de 13-jarige Yana. Binnen N-VA Ieper is Dimitry Secretaris, en binnen N-VA Nationaal verdedigt hij de belangen van Ieper in de partijraad. Daarnaast vertegenwoordigt Dimitry OCMW Ieper in de sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak.

Beroepshalve is Dimitry projectmanager in een IT-bedrijf en een vurig bepleiter van de lancering van SmartCity toepassingen in Ieper, zaken die elke Ieperling ten goede komen.

Als Zillebekenaar wil Dimitry meer aandacht voor de deelgemeenten. De verfraaiing van ondermeer Zillebeke mag geen eindpunt zijn, maar het begin van een verdere voortdurende inspanning om de deelgemeenten leefbaar te houden voor de middenstand én de inwoners. Verder pleitte Dimitry eerder al voor het beter toegankelijk maken van de Palingbeek voor mensen met een beperking en het veiliger maken van de wandelpaden op dit domein.

Begin dit jaar zette Dimitry Soenen de eis voor de Unesco-erkenning van tientallen archeologische sites in Ieper kracht bij. Hij is ook één van de drijvende krachten achter de campagne om De Leeuwen terug in Ieper te krijgen en is vaak te vinden als vrijwilliger bij archeologische opgravingen, niet in het minste door zijn kennis van metaaldetectie. Dimitry trekt daarom voluit de kaart van Ieper als Middeleeuwse stad. Ieper is een historische stad, Ieper verdient meer net als haar deelgemeenten!

En voor wie het nog niet wist… hij is ook nog toneelspeler bij de Ieperse Revue waar hij vorig jaar nog schitterde als Cériel!