Goed nieuws voor fietsinfrastructuur in en rond Ieper

Op 18 april 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit & Openbare Werken

“Verschillende fietsprojecten in en rond Ieper staan in de steigers voor de komende jaren mede gerealiseerd door de provincie West-Vlaanderen”, meldt provincieraadslid Luc Coupillie uit Diksmuide. “Het gaat specifiek over het fietsproject Elverdinge-Zuidschote-Lizerne & Ieper-Langemark/Poelkapelle langs Ieperleekanaal en Martjevaart. Met praktische realisaties kunnen we de klimaatomslag helpen maken.”

Luc Coupillie, provincieraadslid van N-VA uit Diksmuide: “In antwoord op een vraag gericht aan de deputatie kunnen we meedelen dat de stad Ieper een gemotiveerde aanvraag heeft ingediend om de verbinding Elverdinge-Zuidschote-Lizerne op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk in te schakelen. Dit werd nu ook door de deputatie en door de Vlaamse overheid gunstig geadviseerd. Hierdoor komt de aanleg van een fietspad langs de Steenstraat in aanmerking voor betoelaging van het fietsfonds. Dit is een zeer belangrijke stap naar de realisatie van deze fietsinfrastructuur.”

“Daarnaast keurde de N-VA-fractie in de provincieraad van maart 2019 een ontwerpdossier mee goed betreffende de aanleg van fietsvoorzieningen Ieper/Langemark-Poelkapelle, inclusief een fietsbrugover Martjevaart en Ieperleekanaal. De werken worden geraamd op 2,3 miljoen euro excl. BTW volledig ten laste van de Provincie. Met dit agendapunt wordt een heel stuk fietssnelweg vanuit Ieper naar het noorden van de provincie gerealiseerd.”

“Dit zijn schoolvoorbeelden van hoe een overheid, in deze de provincie, grote inspanningen doet die het klimaat ten goede komt. Ook steden en gemeenten, Vlaanderen en de federale overheid doen dagdagelijks praktische ingrepen in de sectoren mobiliteit, transport, gebouwen, industrie, landbouw, afvalverwerking… die een antwoord bieden op het klimaatvraagstuk. Met praktische realisaties zullen we de klimaatomslag helpen maken. Dit gebeurt door haalbare doelstellingen te formuleren en uit te voeren,“ besluit provincieraadslid Luc Coupillie uit Diksmuide.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is