265 nieuwe schoolbanken in Ieper dankzij huurondersteuning

Op 24 maart 2024, over deze onderwerpen: Onderwijs

Ieper - Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert bijna € 166.864 per jaar in schoolgebouwen van het gesubsidieerd onderwijs in Ieper via een tussenkomst in de huur. Zij kunnen namelijk financiële steun krijgen om gebouwen te huren. In Ieper komen er op die manier extra schoolbanken voor  265 leerlingen. “We kunnen de onderwijskwaliteit enkel verhogen wanneer we ook in infrastructuur blijven investeren”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Huren is een goede piste om snel en flexibel plaatsen bij te creëren in kwalitatieve schoolinfrastructuur.”

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor hun jaarlijkse huur financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Vlaanderen trekt deze regeerperiode een half miljard euro extra uit voor scholenbouw. In totaal zal er voor schoolinfrastructuur € 3 miljard geïnvesteerd worden. Maar het kost tijd om scholen te bouwen of te verbouwen. Daarom is huren voor scholen vaak een piste om extra plaatsen in de klas te realiseren.

Weyts investeert daarin jaarlijks zo’n € 166.864 in scholenbouwprojecten in Ieper. 265 leerlingen zullen gebruik maken van deze extra infrastructuur. Concreet gaat het over: Vrije Basisschool Capucienen voor 75 leerlingen in de te huren gebouwen voor een prijs van 91.252,16 euro per jaar. Daarnaast ook in de Heilige Familie voor 190 leerlingen in de te huren gebouwen voor een prijs van 75.612,29 euro per jaar.

"Als schepen van Onderwijs van Ieper ben ik verheugd dat onze minister Weyts deze middelen ter beschikking stelt", aldus schepen Ryde.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is