U bent hier
Aanslagen - Van Den Driessche wil af van negatief reisadvies van Canada, Nieuw-Zeeland en Australië
N-VA-senator en voorzitter van de Belgische groep van de Interparlementaire Unie, Pol Van Den Driessche vraagt zijn collega's in Australië, Nieuw-Zeeland en Canada te helpen om het negatief reisadvies dat in hun land geldt voor België om te buigen. Bruggeling Van Den Driessche verwijst naar de herdenkingsplechtigheden een eeuw na het einde van de Eerste Wereldoorlog die de komende twee jaar in de Westhoek worden georganiseerd. Tijdens die oorlog vielen duizenden Australiërs, Nieuw-Zeelanders en Canadezen.
Net deze landen zijn, samen met Ierland en het Verenigd Koninkrijk, erg belangrijk voor de twee komende herdenkingsjaren een eeuw na het einde van de Eerste Wereldoorlog. De brede regio rond Ieper, maar ook Zonnebeke, Passendale, Heuvelland en Poperinge, lijden on der het negatieve reisadvies, stelt de senator. De bezettingscijfers van vooral kleinschalige logies zijn met meer dan 50 procent gedaald sinds de aanslagen. Ook de musea, begraafplaatsen en bezoekerscentra ontvangen minder geïnteresseerden uit die landen.
De voorzitter van de Belgische IPU-groep heeft zijn collega-voorzitters uit Australië, Nieuw-Zeeland en Canada in een brief gevraagd mee te helpen om het negatief reisadvies voor België om te buigen. Hij wijst erop dat het veilig is om naar België te reizen en dat zeker de Westhoek een perfect veilige regio is.
"Dit advies zou zo snel mogelijk positief moeten worden aangepast. Immers, Australiërs, Canadezen en Nieuw-Zeelanders beslissen - door de verre verplaatsing - meestal lang op voorhand of zij naar Europa zullen reizen. Dat ligt anders met toeristen uit de ons omringende landen. Ik hoop mijn collega's, van wie ik er enkele al persoonlijk ontmoette, te kunnen inspireren tot positieve actie bij hun ministerie van Buitenlandse Zaken", zegt Pol Van Den Driessche.