Zorgnetwerk breidt "samen aan tafel te gaan" uit, nu ook in Elverdinge en in de kapel van Wieltjesgracht

Op 15 oktober 2019, over deze onderwerpen: Welzijn

Samen tafelen, gezellig! Nu ook in Elverdinge of Huize Wieltjesgracht.

Nu al bestaat het systeen “Samen tafelen” al op diverse locaties in Ieper. het recept is simpel: samen eten en mensen bij elkaar brengen. Samen eten is vaak leuker dan alleen. Onder het genot van een vers, warm driegangendiner, kan je een praatje maken met jouw tafelgenoten. En als iemand zich daardoor voor één keer wat minder eenzaam voelt, is dat goed meegenomen.

Het aantal locaties wordt nu uitgebreid. Naast Samen tafelen in buurt Hoveland/Ligywijk, dienstencentrum De Kersecorf, Vlamertinge en Zillebeke kan je nu ook in Elverdinge en Wieltjesgracht gaan tafelen.

Samen tafelen = samen eten aan een democratische prijs. Voor 13 euro krijg je aperitief, soep, hoofdgerecht en dessert. Water, wijn en koffie alsook de tafelvrienden zijn inbegrepen.

Lijkt het je leuk om lekker te eten en gezellig te tafelen met plaatsgenoten? Dat kan vanaf nu ook iedere tweede vrijdag van de maand in de kapel van Wieltjesgracht (start op vrijdag 11 oktober) om 11.30 u. Inschrijven bij Zorgnetwerk of bij Huize Wieltjesgracht en iedere tweede woensdag van de maand in de cafetaria van Home Vrijzicht  (start op woensdag 9 oktober) om 11.30 u. Inschrijven bij Zorgnetwerk of Home Vrijzicht

Mensen die minder mobiel zijn kunnen beroep doen op de vervoersdienst van het zorgnetwerk. 1,5 euro heen en terug

Schepen van Welzijn Eva Ryde: “Het initiatief staat open voor iedere inwoner uit de buurt, het dorp of daarbuiten.  Het bereiken van (alleenstaande) senioren, mensen die geïsoleerd leven, mensen met een beperking, zorgbehoevenden is een impliciete doelstelling. Maar iedereen is welkom. Voor velen is het dé manier om oude buren en bekenden tegen het lijf te lopen, of om nieuwe vrienden te maken. Met Elverdinge en Wieltjesgracht aan boord bereiken we nog meer mensen.”

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is