Terugblik bedrijfsbezoek Valcke Prefab Beton in Vlamertinge met N-VA Ieper

Op 20 juni 2023, over deze onderwerpen: Afdelingswerking, Economie & ondernemen

N-VA Ieper gaat verder met een reeks interessante bedrijfsbezoeken die kaderen in het in de kijker zetten van de Ieperse ondernemingen.

Op maandagavond 19 juni gingen we langs bij Valcke Prefab Beton te Vlamertinge, gespecialiseerd in agro- en industriebouw.

Tijdens het bezoek kregen we een woordje uitleg van Carlos & Charles Valcke over de werking van het bedrijf in combinatie met een bezoek aan de werkvloer.

De groep werd in 4 kleine groepjes opgesplitst. Het bezoek aan de bedrijfsgebouwen was alvast uitgebreid.

Het viel alvast op dat deze onderneming met 400 werknemers de transitie naar circulaire economie en duurzaamheid heeft ingezet om zo competitief te blijven met de conculega's. Veel van deze werknemers zijn trots om te werken voor het bedrijf en net zoals het bedrijf dat bijna 100 jaar bestaat, zijn er ook heel wat werknemers die generatie op generatie werken voor het bedrijf. Er zijn ook veel uitdagingen zoals vergunningenbeleid, aanwerven van nieuw personeel en de conjunctuur.

Al 4 generaties lang bouwt het Ieperse bedrijf betonnen gebouwen – in totaal al meer dan 20.000. Ook over de grens is Valcke actief met zusterbedrijf Traconord. Zopas werd een gloednieuwe vestiging in Steenvoorde in gebruik genomen. Deze investering reflecteert het vertrouwen van Valcke in Noord-Frankrijk als groeimarkt.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is