Stad Ieper organiseert zomerschool

Op 25 juni 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Stad Ieper organiseert van 10 augustus t.e.m. 21 augustus een zomerschool voor kinderen van het lager onderwijs die nood hebben aan extra ondersteuning. De stad ontving daarvoor subsidies vanuit de Vlaamse Overheid. Een tiendaags programma moet de schoolachterstand van twee groepen leerlingen verkleinen.

Van zomerklassen naar zomerschool

De voorbije jaren bouwde de stad ervaring op met specifieke zomerklassen voor leerlingen met een taalachterstand. De COVID-19-pandemie zorgde echter voor een toename in aantal leerlingen die extra ondersteuning kunnen gebruiken voor meerdere vakken.

Schepen van onderwijs en welzijn Eva Ryde: “Daarom zetten we dit jaar volop in op een volwaardige gratis zomerschool voor een grotere groep leerlingen met nog meer professionele ondersteuning. Het initiatief wil de kinderen versterken, zodat ze met een positief gevoel aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen.”

10-daags programma
In de voormiddag wordt ingezet op remediëring met focus op Nederlands en Wiskunde, in de namiddag is er ter afwisseling een spel-of sportactiviteit. Concreet gaan de zomerklassen door van 8.30 u. tot 17 u. (met permanentie over de middag). De voormiddagen vinden plaats in Het Perron, de namiddagen zijn afhankelijk van de activiteit.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht
Ben jij leerkracht? Student in de lerarenopleiding? Pedagoog? Meld je aan als vrijwilliger en zorg er mee voor dat kinderen hun opgelopen leerachterstand verkleinen.

De stad hoopt dat ook mensen uit het onderwijs in augustus hieraan willen meewerken. Want het is van groot belang dat het leerprogramma in de voormiddag kwaliteitsvol is, dus gebracht door mensen met voldoende pedagogische bekwaamheid. Een vrijwilligersvergoeding wordt voorzien.

Alle info en aanmeldingen: Liesa Deberdt via liesa.deberdt [at] ieper.be of 0477 160 745

Bevoegd schepen: Eva Ryde via eva.ryde [at] ieper.be of 0491 057 013

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is