Oproep nieuwe plaatsen kinderopvanginitiatieven (trap 2A)

Op 17 maart 2021, over deze onderwerpen: Welzijn

De Vlaamse Regering maakt deze legislatuur iets meer dan 27 miljoen euro vrij voor nieuwe plaatsen kinderopvang (baby's en peuters) met inkomenstarief (trap 2A). De Vlaamse regering wil hiermee vooral nieuwe plaatsen creëren waar de nood het hoogst is. Ieper komt in aanmerking voor 11 nieuwe plaatsen.

Kinderopvang speelt een belangrijke rol in het leven van jonge ouders en kinderen.  

Schepen van Welzijn, Eva Ryde: “Ik ben dan ook zeer tevreden dat Ieper is opgenomen in de uitbreidingsronde. De nood is hoog voor bijkomende plaatsen aangezien de vraag groter is dan het aanbod. Voldoende en kwaliteitsvolle kinderopvang die voor iedereen toegankelijk is ons streefdoel.”

De beoordelingscriteria om een gesubsidieerde kinderopvangplaats op te starten en de procedure voor een aanvraagdossier bij Stad Ieper werden opgenomen in een nieuw reglement.  Dit reglement vind je op www.ieper.be/kinderopvang.

Heb je een bedrijf of organisatie en wil je een gesubsidieerde groepsopvang (crèche) koppelen aan je gebouw (apart of als deel van)? Of heb je interesse om bij je thuis gesubsidieerde gezinsopvang te beginnen (onthaalouder)? Neem dan contact op met Huis van het Kind via 057 451 786 of mail naar huisvanhetkind [at] ieper.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is