Ieperse Voedselbedeling breidt uit en armoedeorganisaties krijgen vaste stek

Op 5 november 2019, over deze onderwerpen: Welzijn

Stadsbestuur investeert in verbouwingen van leegstaand pand naast bestaande voedselbedeling.

Het Ieperse stadsbestuur zet het licht op groen voor de uitbreiding van de voedselbedeling ’t Spoor. Dat is een plek, in hetzelfde gebouw als cultuurcentrum Het Perron, waar mensen die het financieel moeilijk hebben wekelijks etenswaren en verzorgingsproducten kunnen ophalen. ’t Spoor opent een paar keer per week met een vaste voedselbedeling op vrijdag. Vrijwilligers behartigen de voedselbedeling: zij zetten zich wekelijks kosteloos in om anderen in hun basisbehoeften te voorzien. Winkeliers met overschot op hun stock bevoorraden ’t Spoor. Ook producten die bijna ‘overtijd’ gaan worden door ’t Spoor ingevroren en bedeeld. Daarnaast zijn er ook talrijke sponsors die ’t Spoor een warm hart toedragen. De voedselbedeling wordt goed bevraagd en heeft last van een nijpend plaatsgebrek. Daar komt de stad nu aan tegemoet.

Daarnaast zijn verenigingen en organisaties die zicht inzetten voor mensen in armoede (Tegoare, Uit de Marge, CAW, lokale dienstencentra, Koala) al langer vragende partij voor een vaste stek om mensen op te vangen, te helpen en te begeleiden. Stad Ieper zag een opportuniteit in het deels leegstaande ondernemerscentrum en kocht het leegstaande pand naast ’t Spoor aan. Deze ruimte wordt nu verbouwd tot een polyvalente ruimte die via verstelbare wanden kan opgedeeld worden in kleinere delen. Er is ook plaats voorzien voor een kitchenette, douches, een wasmachine en een klein kantoortje voor persoonlijke gesprekken.

Alles bijéén kosten de verbouwingen in totaal 300.000 euro.

Schepen van Welzijn Eva Ryde“Mensen in armoede echt helpen kan door hen materieel -bijvoorbeeld met extra voedsel - te steunen zolang ze het moeilijk hebben, maar daar stopt onze taak als stad niet. Met hen op weg gaan, administratief ondersteunen en op maat begeleiden naar een (betere) job, goede huisvesting, opvang,… is pas wat hen echt vooruit brengt. Deze investering geeft op beide pijlers een sterk antwoord, dichtbij de mensen zelf. Samen met de welzijnspartners kijken we uit naar de realisatie.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is