Stadsbestuur wil Kinderarmoede aanpakken

Op 20 juni 2014, over deze onderwerpen: Jeugd en onderwijs, Sociaal beleid (OCMW)

Het stadsbestuur en het OCMW kregen onlangs de melding dat de Vlaamse overheid middelen zal vrijaken voor de opmaak en uitvoering van een lokaal kinderarmoedebestrijdingsplan

Ieper scoort op vier van de zeven indicatoren van de Vlaamse Kinderarmoedebarometer. Dat betekent dat de stad bijvoorbeeld meer eenoudergezinnen met jonge kinderen telt dan de grens van de indicator. In de omliggende regio’s scoort alleen Mesen slechter dan Ieper.

Het stadsbestuur heeft nu het initiatief genomen om et enkele partners uit het werkveld zoals scholen en verenigingen uit de sociale sector rond de tafel te zitten voor de opmaak van een kinderarmoedebestrijdingsplan.

De stad zal een halftijds coördinator aanstellen om het kinderarmoedebestrijdingsbeleid uit te werken. In een eerste fase wil de stad een belevingsonderzoek uitvoeren bij de doelgroep. Een universiteit zal dit onderzoek voeren.

Op basis van de resultaten zullen ze de prioriteiten bepalen en acties uitschrijven in samenspraak met de doelgroep. Daarna moet het actieplan toegankelijk zijn voor de sociale dienstverlening van kinderen en ouders.

2014-06-20_krant_van_west-vlaanderen_-_stadsbestuur_wil_kinderarmoede_aanpakken.jpg

20 juni 2014 - Krant van West-Vlaanderen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is